Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2016 15:34 - Дяволски работи
Автор: jacomoo Категория: Други   
Прочетен: 534 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Рангът му беше толкова висок, а многовековният опит така добре го беше ошлайфал, че без да е чул и думичка, усети, че се е появил проблем! Започна да наблюдава младоците и забеляза, че когато говорят, скъсяват доста дистанцията помежду си, а това показваше, че те самите са не само изненадани, но и доста възбудени. Никой нямаше да му разкрие кой е обекта,  ей така на доброволни начала, защото всеки, който знае за него и скришом го наблюдава, ще се надява да намери някоя останала незабелязана от другите слабост и се надяваше  да я използва така, че да премине в следващото ниво. Вече повече от 20 години работата на неговата територия намаля и много трудно се изправяше пред големи предизвикателства!

Влизайки в кабинета си прошепна:

- Пикасо, ела тук!

- Тук съм Господарю! - на секундата младото и енергетично дяволче се появи със сведен поглед на 3 метра пред него!

- Какво става? Някой нов светец ли се е появил?

- А, не, Господарю, отдавна не е имало такива хора! Даже, аз си мисля, че няма никога да мога да срещна такъв. Някаква жена, но ние не сме опитали още много от нашите оръжия!

- Е, щом е жена, лесно ще се справите ! Тука повече от 100 години не е имало жени, с които да сме стигали до последната фаза. Тя и последната им пророчица им каза: ”За толкова време гледане, как една свястна жена не влезе при мене? Всичките бяха уруспии!” На кое ниво сте сега?

- Току-що не успяха тройките! От тази нощ започват четворките!

Ако беше с физическо тяло, зениците  на Господарят Мигел щяха да се разширят, или от учудване, или от гняв. Запазвайки самообладание, тихо прошепна:

- От тук нататък, ще ме информираш за всеки пробив още на 2-ро ниво!

-Разбрах, Господарю Мигел!

Пикасо направи лек поклон и тъкмо, когато щеше да изчезне по неговите си дяволски работи видя, че Господарят му се замисли!

- Слушай, Пикасо! Ще ти разкажа една история!

Това беше най-голямата изненада, откакто беше избран да служи на Господаря, вече  от почти 40 години. Никога досега, той не беше му разказвал истории.

- Това беше преди повече от 250 години, тогава бях петак и служих в германските провинции! Хората бяха много религиозни и понякога стигаха даже до 9-та степен.Та, веднъж един, когото  смятахме, че сме победили още на 2-ра степен и не му обръщахме внимание, заети с разни светци… И той взе, че умря. И когато душата му тръгваше към Чистилището… тя започна да шепне:

„Не, това не може да бъде! Не, това не е Истина! Неее, аз не вярвам, че това се случва…”

В началото шепнеше, а после гласът  ставаше все по- силен и накрая викаше с такава огромна вяра и глас, по-мощен  и от най-големите певци! Видях, как  основите започнаха да се клатят, сградите и помещенията се напукаха… и ще ти го кажа само сега, и никога повече: В този час, нашият свят беше  на ръба на унищожението!

- Но, как е възможно това, Господарю!? Само една душа, и то от второ ниво, да направи толкова поразии?

- Ако хората знаеха колко Енергия и Любов е вложил Творецът в тях… ние никога нямаше да можем да припарим в този свят! Това е техният свят Пикасо! Ние сме неканени гости и сме силни, благодарение на тях! Със своя негативизъм, с лъжите и с алчността си, те стават слаби, а ние - силни! Само така можем да ги владеем! Преди много столетия, ние си имахме една поговорка: „Докато има нужда от адвокати, ще има храна и за дяволи”. Ако в един ден хората се събудят и престанат да се съдят, ще знаеш, че е дошъл нашият последен час на тази Земя!

Пикасо разбра, че е настъпил  дълго чаканият момент и се престраши:

- Господарю, все искам да  задам един въпрос, но знам, че освен Вас никой  друг няма да може  да ми отговори!

Мигел кимна.

-К акъв е смисълът на всичко това! Защо светът е създаден така?

- Този въпрос ме е мъчил повече от век, когато бях млад и зелен като тебе! Аз съм убеден, че този свят е едно гигантско училище. Някои от хората бързо го разбират и започват лесно да учат уроците си, някои не искат да го разберат и ние се превръщаме за тях в най-добрите им учители!   Когато хората не искат да се научат с Доброта и Любов, ние ще ги научим с нашите зли методи.

- Напълно разбрах, Господарю!

Пикасо се поклони  лекичко и изчезна на секундата, а Господаря Мигел си помисли:

„Все още си мисли, че съм го избрал за помощник, заради това, че сме с  испански имена.”

 

          /следва продължение/







Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jacomoo
Категория: Други
Прочетен: 62318
Постинги: 38
Коментари: 70
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031