Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2016 23:39 - Дяволски работи 2
Автор: jacomoo Категория: Други   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.10.2016 11:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Възход

      Господарят Мигел и  останалите 9 осмаци бяха най-висшето  ниво под Главния и притежаваха кабинети, които бяха обект на завист за целия останал дяволски свят. Затова Мигел седна с наслада ,  може да се каже по човешки на своя любим 200 годишен стол и пророни:

       -Огън!

       В следващият миг навсякъде около него лумнаха пламъци и то истински, а не като триизмерните холограми на ръководителите на по-ниските нива. Така и още не е  ясно дали това беше мода, която копира предпочитанията на Главния или наистина огънят допринасяше за по ясни мисли и решения. Единственият проблем беше, че няколкото човека, които се бяха озовали в тези кабинети после разпространиха мълвата, че: „ дяволите живеят  под земята при  неизгасващи огньове ”. Разбира се,  дяволите нямаше защо да опровергават тази мълва, след като тя инжектираше  безплатно в човешкия живот основното дяволско  оръжие - Страхът!

Всички дяволи мразеха безкрайно хората, и нямаше как иначе, защото хората олицетворяваха самите дяволи и техния свят, но го правеха безскрупулно и надменно. Хората изрисуваха в църквите и катедралите си  сцени как дяволите ескортират  завързани хора голи и боси към димящи казани, а всъщност самите хора  правят това същото със създанията, които са по- нисши от тях. После даже и ги ядяха!

И въпреки това Мигел си мислеше, че ако има някаква благодарност в неговото сърце , то той трябва да е благодарен именно на хората, поради това , че успя да направи шеметна  кариера благодарение на тях. Трябваше да бъде благодарен най-вече на Нострадамус, защото скокът в кариерата му започна точно от там.    Тогава хиляди дяволи следяха загадъчният астролог и се чудеха какво точно цели със своите четиристишия, а само на Мигел му хрумна въпроса:

„Как точно Нострадамус е стигнал до такова познание”?

И докато всички се бяха вторачили в  Нострадамус, той започна да следи неговият градинар, за който се досети че е скрит учител.

Беловласият старец, когото наричаха Петаар Осоговеца беше с дълга изцяло бяла коса, бяла брада и сини очи, имаше тънка усмивка с която се надсмиваше над всичко видимо, което го заобикаляше. Той уж се занимаваше с незначителни неща, но Мигел  доближил се  максимално  близко до него, наблюдавайки го  изключително внимателно  забеляза, че прави някои неща, които не можеше да си обясни. Когато се грижеше за градината, той уж случайно се докосваше до плодните дървета и тогава Мигел долавяше някакъв едва доловим кратък шепот, който беше  за Мигел на език напълно  неразбираем. Така го следеше няколко месеца и вече се канеше да се откаже от безплодните си наблюдения  когато забеляза как тези същите дървета започнаха да дават огромни плодове.  

После пак няколко месеца безплодни наблюдения, и когато мислеше пак да се откаже беше свидетел на следния разказ между Нострадамус и Осоговеца:

-А разбираш ли и от пчели?Може ли да добиваме мед?-попита Нострадамус!

-Разбира се! -тихо и с усмивка каза Осоговеца.

Извърна се, и двамата тръгнаха за своите задължения, но направил десетина крачки добави, като че ли на себе си:

-Разбира се!Та  аз съм „богомил”!

Това остана скрито от дяволите наблюдаващи Нострадамус, но не и от невидимият Мигел, който беше съвсем близо до него и успя да го чуе!

Тази дума  нищо не говореше на Мигел, той беше едва на 650 години и само на 2-ро ниво, но това го накара да  предприеме нещо много смело!
Строгата система която бяха изградили дяволите в течение на хилядолетната инвазия беше нагледно проста.  Хората бяха разделени на десет категории  в градация от техните възможности да променят както себе си, така и цялото общество. Ако първа категория бяха хората които никога не ще поискат да променят себе, а камо ли обществото, то последната десета бяха хората които за десетки или стотици години променяха тотално всичко. Засега в рамките на 3000 години имаше само един човек който постигна това, наричайки се Синът човешки, или Христос както го наричаха хората. В девета категория се нареждаха Заратруста, Орфей, Буда и Мохамед, и така надолу.
А дяволите по същия начин бяха призвани да се противопоставят на хората, в зависимост на техния ранг. Тези които бяха второ ниво се противопоставяха на второ ниво и при хората, това ги поощряваше да дават всичко от себе си и за да се изкачват по десет степенната  скала. С изкачването идваха и привилегиите за които те жадуваха.
 Дяволите от първите три нива имаха право на едно единствено обръщение към Главния , което се нарича “донос”. Дяволите от 4-до 6-то ниво, имат право на една единствена възможност за аудиенция при Главния, но даже не е сигурно, че ако причините не са важни те ще бъдат допуснати до нея.

Така, че Мигел написа донос до Главния  в който твърдеше, че не толкова Нострадамус е важен, а този Осоговец, защото той може да се превърне в люпилня за множество такива Нострадамосчета, и за да  продължи своите наблюдения на него му е необходимо разрешение за допуск до миналото, а също и допуск до езика  който знае Осоговеца.

На следващия ден нищо не се случи, на по следващият пак така, въпреки, че той очакваше да го повика някой от тройките или четворките. На третият ден докато се самообучаваше по човешка история, изведнъж помещението  се изпълни с ярка студена светлина, и такова напрежение , че на него направо му призля. Сведе поглед и чу гласът на самия Главен, който добре познаваше от „Кодекса на нашите цели”.

-Мигел, много съм доволен от твоите търсения.От утре си "тройка", но също така ти давам разрешение за всички допуски  на 4-то ниво.

-Благодаря ви Господарю! - успя да се отрони от устата му!

После в продължение на няколко месеца се говореше за чудото, как Главния се е появил пред личността на един прост младок от ниво две. Такова чудо дяволският свят не знаеше да се е случвало в последните поне 1000 години.

Така започна шеметната кариера на Мигел, който стана обект на завист на всички шефове и обект на възхищение на всички младоци.

 

 

           /следва продължение/


 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jacomoo
Категория: Други
Прочетен: 62331
Постинги: 38
Коментари: 70
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031