Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2016 00:52 - Как Бащицата си избра Майка
Автор: jacomoo Категория: Други   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.10.2016 01:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Събраха се най-умните глави на една държава по заповед на Вожда. Никой не посмя да не отиде въпреки, че в такива неизвестни моменти на прещявки, всеки искаше да се е скрил някъде, я за гъби, я за риба и да  има извинение за отсъствието си!

     Настаниха на голямата маса, всичките онези социолози, съветници и всякакви други, на които Вожда казваше презряно „умниците”. Той влезе след час с забързана походка и без да поздравява седна на централното място казвайки:

- Кафе и бързо!- по този начин им показваше да не му губят времето и да не се офлянкват!

- Слушайте умници! Вие сте тука на държавна хранилка и нищо не правите. Хората работят по дванадесет часа,  не вземат и една десета от вашата заплата. Така че сега искам, най-после за шест години да измислите едно добро решение.

  Отпи от бързо донесеното му кафе, направи противна физиономия, както отразяваше  всяко едно нещо което се е докоснало до него, и продължи с още по просташка  интонация:

- Всеки някъде помага! Кой с четенето на бюлетините, кой с формирането на обществено мнение и т.н., но сега вече не можем да разчитаме на тези неща, защото хората са настръхнали и ни обвиняват в лъжи. Мислех, че всички умници са избягали на Запад, но изглежда са останали все още десетина, които всеки ден ни питат я за БТК-Виваком, я за Булгартабакхолдинг. Нали Цецо?

-  Даже и си позволят да ни псуват- тихо се обади Физическото!

- Така ли? И до там ли стигнахме? Както и да е! Лоши времена настанаха,   нали виждате, емигрантите пъплят навсякъде, парите свършват.... Така де! Искам с две  думи да се напънете и да измислите стратегия, така че без да използваме заобиколни средства да спечелим наближаващите избори. След два часа идвам и да сте готови с стратегии или както вие си ги знаете там вашите работи. Ясен ли съм?

   Без да дочака отговор стана и бързо тръгна да излиза, стъпвайки важно като стар калайджийски циганин, накарал цялото село да му достави всички посуда за ремонт.

- Чакайте господин премиер, поне ни кажете кой е човекът, който ще участва в надпреварата!

- Цецка, бе глупаци! Всички други отказват.Томислав го е страх, че ако стане президент , ще разровят там едни негови далавери с европейските фондове в Габрово. Даскалката направо ми заяви, че е до тук, щяла да припада още в изборната нощ. Не че Цачева  не отказва, но я заплаших, че ако не се жертва за партията,  ще я пратя пак на струга да стругова.... таковато, колелца!  Цецо, вземи им телефоните  и никакви тоалетни, да не вземе някой да се обади на пресата!

-  Че тя всичката е наша, няма на кого да се обадят.

    Настъпиха оживени раззисквания, чертане на схеми и даже караници. След около три часа, като че ли бяха стигнали до някакво решение. Точно тогава се чу някакво мърморене в коридора,  от което насядалите изтръпнаха и притихнаха в очакване:

- Колко им е лесно на Путин и Обама, управляват огромни държави с огромни икономики, а ние тука с нашите мижави фирми, десет лева не искат да дават. Какво стана умници, какво измислихте?

Стана най големия умник, другите направо си го наричаха Бялата якичка.

- Времето беше малко, но накрая измислихме формулата на успеха.

-  Казвай, няма да ти вадя думата с ченгел!

-  Когато някоя страна е била в лошо финансово, икономическо.... или даже когато е била в война, се е спасявала чрез въздигане на вярата в народа!

-  Че той народът и сега ни вярва бе. Ти  историк ли беше? Ако не ни вярваше досега да са ни измели както през две и тринайста година!  Продължавай!

-  Та когато един народ е най-зле, намира се един човек и на него се преписва мисията му за спасяване на нацията.

-  Аз всеки ден я спасявам! Я от бежанци, я от Прокопиев, а онзи келеш Станишев го изгоних чак в Европейския парламент. Давай нататък!

-  И след като имаме медиите както кзвате, то ще бъде лесно да ги накараме в оставащите дни да напрвят бляскава кампания на г-жа Цачева. Нуждаем се от много ясен и примамлив образ, образ който е скъп за всеки човек и веднага ще се приеме от всеки един колебаещ се  избирател!

-   И кой е образът? Толкова примамлив?

-  Досега този образ е бил използван само от мъже спасители. Те са се наричали „Баща на народа“. Такива са били Аврам за евреите, Сталин за руснаците....

-  Че тя е жена, ти акъл имаш ли?

-  Именно, ще я назовем „Майка на нацията”.

-  Хубаво звучи, но дали ще се възприеме от хората?

- Всеки ден пресата трябва да показва как тя изпълнява напълно женски неща, това което прави една майка за своите деца. Как глади, как готви, как простира.... И така малко по малко ще се възприеме от народа.

- Цецо, сега аз след час ще направя изявление, а ти ги събери Шиши, Недялко и всичките там, и да си опичат акъла, защото ако не спечелимммм....И  стотинка няма да видят повече. Ясен ли съм? Всички да прогледнат на Майка Цачева сериозно и отговорно! Сериозно и отговорно, така като казваше другаря Живков! И такъв образ да и направят, че всяка една майка да се чувства засрамена.

    Вождът се надигна от стола и веднага всички станаха. На излизане той подхвърли:

-  Щом ще се говори за Майката, време е народът да знае кой е бащата. Той и сега ще се сети, че както става в живота, бащата сам си  избира майката. 
image
Симеон Коев





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jacomoo
Категория: Други
Прочетен: 62512
Постинги: 38
Коментари: 70
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930