Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2016 13:19 - Министър: Р.Овч. ни е нужен за борба с матряла
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2235 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Престъпните практики на министър енерГЕПИка нямат край, но в последно време те екстремално зачестиха и придобиха крайно нагъл характер. Сега ще ви покажа една от последните и гаври с матряла - защитата на Р.Овч., като държавен служител на тлъста заплата, която се плаща от жертвите му. Това се случи в събота сутрин (15/10/2016) по НОВА ТВ. Участието на министър срамно име можете да видите от ТУК.
А за историята и за удобство на някои от вас свалих в текстов вариант кулминационната част от разговора в студиото:

Мира Иванова – Още един много важен въпрос. Споменахте г-н Овчаров. Казахте, че той носи своята отговорност за ситуацията тук. Г-н Овчаров, г-н Петър Димитров са споменавани много често и сочени, като виновнице с това, което се случва с АЕЦ „Белене”. И двамата, обаче, са на високи позиции в българската енергетика. Искам да Ви попитам и като чавек, който преди да бъде министър разкри разни нередности в енергетиката, като човек който оглавяваше Агенция държавна финансова инспекция ли беше пълното има? Имате ли персонално Вие доверие в тези хора, които обвинявате за несполуките в българската енергетика, а в същото време те са на важни постове и продължават да бъдат и до днес.

Теменужка Петкова – Вижте сега. Тези хора са назначени от предишното правителство. Те не са назначени от нашето правителство. Те имат мандат, така че нека да изтече техният мандат, нека да спазим законите такива каквито са и тогава ще говорим отново.

МИ – Много често Ви питат от опозицията. Сигурно Ви тежат, като воденичен камък, особено пък на Вас?

ТП – Да, така е, но тези хора са назначени, те имат определен мандат. Искахме да бъдем толерантни. Искахме така да се опитаме в сектор енергетика, който знаете, че е един много тежък сектор да има все пак някакво консолидиране на усилията, за да може да се излезе от тази ситуация. Но тези двама колеги те са назначени от предишното правителство, имат мандат. Нека да изтече техният мандат.


image

А истината е, че мандатността не е никаква пречка Р.Овч. и наследника му П.Дим. отдавна да са изритани от тлъстите заплати и подведени под отговорност за престъпления срещу държавата. Ще ви дам само два примера за това.

В началото на настоящата година самата Петкова уволни директора на Български енергиен холдинг (БЕХ) Жаклен Йосиф Коен, за това че се бавел с намирането на парите за разплащането с "америкенските" ТЕЦ-ове. Той със сигурност също е бил с мандат, но това не беше никаква пречка?

При назначаването на П.Дим. в Управителният съвет на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" (ДП РАО) той измества от стола евро-депутата Владимир Уручев, назначен от кабинета Борисов1, също с мандат, но прекратен след по-малко от 1,5 години. В същото време П.Дим. грее стола вече повече от ТРИ години.

Мандати могат да се прекратяват. В случаят с Р.Овч. това не важи, защото той е безценен при изтребването на матряла?

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833653
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031