Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2016 10:45 - Двете остриета на ножа
Автор: jacomoo Категория: Други   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 14.12.2016 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Знаете ли какво е станало през 1987 година, когато  в руско списание руснаците прочели  думите на Баба Ванга Куркс ке потъне!”?

Имам приятел, който тогава е учил в СССР, имал е гадже рускиня и за повечето руснаци Ванга винаги е била  много повече интересна и обичана, отколкото тука?

Неговата приятелка  е реагиралa, както предполагам и повечето  руснаци, по следния начин:

-Тази ваша пророчица не знае ли, че Курск е мого навътре в сушата и няма как да потъне?

Но когато ядрената подводница „Курск” потъва през август 2000 година, много от тях се сетиха за думите на Баба Ванга, които някога бяха останали неразбрани и се превърнаха в обект на много критика и подигравки.

Баба Ванга има още едно предказание, което аз помня много добре.

Ще дойде време, когато земята, въздуха и водата ще бъдат отровени.”

Мислейки за него през годините, винаги съм  предполагал, че причината за това ще бъде петролът. Знаете ли, колко петрол се добива в света? Аз не зная и никой не знае със сигурност, защото никой не знае какво количество (примерно) е продала контрабандно Ислямска държава, преди руснаците да започнат да обстрелват конвоите й  с цистерни евтин петрол.

Знам, че ако потърсите, ще намерите  дневното производство в барели, което обаче никоя страна не спазва и така производството се вдига постояно. ОПЕК (държавите около Червено море са с най- големи производства) добива около 33 мил. барела дневно, а САЩ си възвърнаха първенството на световен производител и вече добиват 12 мил. барела дневно. Можете ли да си представите само тези цифри: и то дори без да слагаме всички останали като Русия, Зимбабве, платформите в моретата и океаните и всички малки и големи държави, които търсят начина да се снабдят? Не се опитвайте: не ви подценявам, но няма да ви стигне въображението.

Някога ни учеха, че стада от динозаври затъвали в блата и така анаеробното загниване ги превърнало в нефт. Не е невъзможно, но не е истина, и е заблуда (но за това някой друг път), защото, ако си включите въображението, ще разберете, че и всички крави на най- големия производител на САЩ да натъпчете в някой каньон, то пак няма да се образува дори дневният добив, а ние говорим за статистика на добив от 1859 година насам.

Петролът е нож с две остриета. Знаете ли какво значи този метафоричен израз?

Лесно се използва нож с едно острие. Но ако използваш нож, на който е подострена и тъпата му част, трябва човек да внимава, за да не се пореже. Ние познаваме само това острие, което ни върши работа. Може да го наречем „прогрес на човечеството”, защото, ако го няма петрола, само за 5-6 месеца ще се върнем поне 75 години назад. Сега,  провокиран от коментарите на някои от хората, които прочетоха моя предишна статия,

 

http://jacomoo.blog.bg/drugi/2016/11/17/disekciia-na-mafiotskoto-upravlenie-na-borisov.1490896

 

в която обснявах защо мразя Бойко Борисов, ще ви разкажа и за другото острие.

Другото острие на ножа, който използва човечеството, се казва „Кемтрейлс” (Chemtrails) и служи да намали последствията на добива и използването на тези колосални количества нефт и превръщането му във въглероден диоксид (СО2). До индустриалната революция в 1 литър въздух е имало 6-7 молекули СО2. В настоящия момент вече са повече от 37. От тук идва и затоплянето на атмосферата и като последствия, изчезването на реки, езера, та даже и морета. Тук се сещам пак за Баба Ванга и нейно друго пророчество:

Ще дойде време, водата да бъде по- ценна и от златото!”

image

Много такива кораби са плували в Азорско море.

 

Знаете ли, че водата в Саудитска арабия вече се търси над 350 м.  под земната повърхност и трудно се намира? Това неибежно ще отприщи съвсем скоро един нов поход на мигранти, но вече по климатични съображения.

Но човечеството притежава едно хубаво качество, въпреки че в много случаи то  е противоречиво - Ума!

Австралийските аборигени имат една поговорка:

Хората нямат нужда от чудеса, защото имат ум”.

Индустриалната революция започва в Манчестър, след масовото използване на парни машини за текстилната промишленост. Умните глави забелязали, как при  изгарянето на въглищата, необходими за работата на тези машини, въздухът превръща града в най- замърсения град в света.

Опитах се да намеря един случай от началото на 20 век, в някакво градче, намиращо се в котловина,  мисля в Белгия, където е настанал загадъчен масов мор на хората. Оказало, че малкото оживели били тези, които не си проветрявали стаите. Установили, че там масово се отоплявали на въглища, а релефът не позволявал на замърсения въздух (разбирай най-вече СО2) да напусне котловината, вдигнала се концентрацията и настъпил тамошния апокалипсис.

Та хубавото на умните глави е, че могат да оценяват трезво такива ситуации и да ги експонират за бъдещи времена. Така че още 70-те години на миналия век, тези умници са знаели какви ще са нивата  на СО2 в идващите години и какви промени ще настъпят, ако не се вземат мерки. Светът бавно и тромаво е започнал неосъзнато и тайно да се движи по две защитни схеми. Първата е в Европа, Япония и останалия свят, където са започнали да създават норми и правила за по-малки замърсявания (например при автомобилите т.нар. Евро 1,2,3....). Тези страни се доближават до подписването на „Протокола от Киото”, но който не се подписва от най- големия замърсител: САЩ!

Така САЩ тръгва по съвсем различен път, защото там управляват лобита и никой не успява да ги спре. Кенеди беше единствения президент, който им се опълчи, но  го убиха трима,  облечени като клошари, които никой никога повече не видя. Оттогава лобитата направо си назначават (избират) своите президенти и май след Кенеди, Тръмп ще бъде първия, който нарушава тази хегемония.

Лобистките намерения на петролните компании (финансирали почти всички президенти, най-ярко фамията Буш), а също и на автомобилните компании, произвеждащи традиционните големи и мощни американски автомобили , консумиращи много по-големи количества бензини, настройват системата да предлага и зашитава  ниски цени на горивата. И сега разликата е огромна между цените в Европа и САЩ.

 image

Цена на галон(около3.8 литра)  бензин от преди 3 часа в САЩ , или около 0.95 лв на литър.

Същевременно има още много много причини САЩ да търсят и предприемат мерки, които да не позволяват климатична промяна, а имено:

САЩ да си запазят  лидерската позиция на световен произвдител на пшеница, царевица, говеждо и пилешко. Така се достига до  избора на САЩ за явлението Кемтрейлс, и после налагайки го тайно и подмолно на останалия свят. Много предположения има , но истинската и съществената част е,  че  това са действия насочени срещу започналото затопляне на земната атмосфера.

Как става това?

Много просто: имитирайки функцията на облаците. Когато десетина самолети минат в продължение на няколко часа един след друг, и оставяйки след себе си дълга следа от пушек (специална смес от наночастици на алуминий, барий и стронций), небето вече си променя цвета от „небесно синьо” към олпвно сиво, а после започва да се появяа нещо като мъгла. Спомнете си облаците отпреди години: те имаха форми, но сега преди да се появят облаци, се появят безформени мъгли.

Приятели, това не са облаци, а пушеци! И каубоите са знаели, че пушеците действат, защото когато изригнал вулканът Кракатау през 1883 година , атмосферата се изпълнила с милиони тонове пушеци, и в продължение на месеци температурите паднали с няколко градуса!

Е,сега след пушаците оставяни от скритите дюзи на прелитащите самолети,  вече се появяват наистина облаци и тогава може да завали и дъжд,  и сняг. 
image

https://www.youtube.com/watch?v=mcZaJEMsSwM

 Изгледайте този клип , и ще забележете, че излизат пушеци от дюзи, а не от двигатела.

 

Ако нямаше Кемтрейлс, тревата нямаше да стои зелена до ноември, а още в края на май щеше да е пожълтяла. Нямаше да има и узрели плодове, а съсухрени малки плодчета.

Но какво друго ни носи Кемтрейлс,  никой не знае. Ще знаем след 10-15 години и само ще се сещаме какво ни е предупреждавала някога Баба Ванга.

Гледайте внимателно и ще видите разликата, защото тези, които спорят само заради самия спор, ще им цитирам един пасаж от Библията:

 

"С уши ще чуете, а никак няма да разберете;

И с очи ще гледате, а никак няма да видите."

 

Някой ще каже, че всичко това е теория и няма грам истина. Ами нека си отвори ума, да му кажа нещо практично. Вчера тук (живея във В.Търново) беше почти, както в неделя плюс 18 градуса. Снощи през нощта заваля сняг и падна под 5-6 радуса под нулата. От  плюс18 до минус 5 градуса!!!

Кога и как се случва това?

Има 2 отговора:

Преди 2011 година можеше да се случи   такава промяна на температурите само, когато задуха силен северен вятър и той така носеше сибирския студ. Питайте старите, те ще потвърдят!

А вчера се случи без вятър, но с мощно пръскане предните два дни на Кемрейлс.

Аз наблюдавах самолетите, докато се появиха облаците, после продължих да ги чувам и знаех какво правят. Ще каже някой, че не е възможно да са военни самолети, защото в България има само 2-3 военни. Не съм казал, че са военни. Но Сноудън каза, че пътническите вече са оборудвани да го правят. Затова едно време на пътниците се разрешаваше до 100 кг багаж, а сега над 50кг. вече  има глоби!

 Защо ли?

 

Симеон Коев

13.12.2016




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jacomoo
Категория: Други
Прочетен: 62803
Постинги: 38
Коментари: 70
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930