Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2016 17:13 - Банките очакват да мислим като лапнишарани
Автор: jacomoo Категория: Други   
Прочетен: 1650 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 16.08.2017 09:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Имах един приятел, който беше купил голяма сума долари през далечната 2001 година на курс 2.45 лв. и чакаше курса да се вдигне и да ги продаде. Аз се правех, че разбирам и с години го карах да ги продаде, защото виждах как дефицита на САЩ от 8000 милиарда пълзеше неуморно нагоре. Но той беше уверен в силата на долара и не го направи. Парите му стояха в някаква банка за лихва и той чакаше.....но не успя да дочака и си замина от този свят. Само, че ако беше жив, от година и половина говоря, че долара ще се качи над паритета на стойността на еврото и няма да ми е чудно ако задмине 2.50 лв за долар, както влак, минаващ през малка гара.

Защо ли?

Защото, като много от тези, които четат такива прогнози, и аз съм учил икономика и ни пълниха главите за циклични кризи, но никога не ни ги обясниха, ако това им беше ясно! А то си е много ясно, стига да можеш да гледаш внимателно и да наблюдаваш! Какво, и кое ли?

Това, което правят банките!Кризите са чудовища, които се излюпват в люпилните на банките и умните хора трябва да са наясно с тях , за да могат да си запазят парите!

Най ми харесва едно метафорично определение, което съм прочел за механизма на кризите.

Банките отпускат лесни кредити с ниски лихви, които постоянно падат  и по този начин примамват хората. Лапнишараните налапват стръвта и когато се наловят достатъчно много и големи риби, банките започват да навиват кордата и да ги поставят в кепчето! Как?

image

В момента, в който банките вдигат лихвите, лапнишараните започват да разбират , че вече не са в онова състояние, в което са получили кредитите, започват да проумяват, че бизнеса им отива във  води, които водят към гибел. Мятат се, за да намерят решение, но накрая се озовават в кепчето на банките. Какъв е смисълът на всичко това?

Ако  гледаме това действие до тука, то като че ли няма смисъл, но има последващи действия. След като достатъчно много шарани са си предали бизнеса в лапите на банките, поради това, че по време на криза те не съумяват да се справят с намалените приходи и така да обслужват нормално своите кредити , нещата се обръщат. Кризата се е задълбочава достатъчно зловещо във всички области на икономиката и тогава централните банки започват да смъкват лихвените проценти, същото започват да правят и банковите мастодонти, последвани от всички средни и малки банки....и следсвие на всичко това е пускането на нови въдици с нови примамки. Но резултата е , че много от бизнесите на предните шарани са прибрани на ниски цени, и сега ще бъдат продадени на нормални. Така банките печелят нещо, което никога не е било тяхно, нещо, за което не са имали и идея даже, но което са придобили(реално откраднали) на занижени цени.

Кризите се повтярят като по часовник на 8 години и по часовник, идващата трябваше да бъде през 2016, но поради изборите в САЩ, тя се поотложи за  2017година. И за да не си мислите, че говоря празни глупости, ето и няколко факта и критерии, които ще можете да проверите през останалите месеци:

1.ФЕД преди няколко дни увеличиха лихвите за първи път от години.

2.Златото и среброто, предполагам и всички други метали, които не следя падат през последните 3 месеца.

3. Падат цени на пшеница(преди година цената е била с над 100$ по-висока).

4.Въпреки, че какаовата реколта е зле, даже и цената на какаото, на което търсенето само се увеличава, не расте.

5.Без да има  защо, акците последните месеци се качиха до небето. Обясняват го с Тръмп, но и Тръмп не знае защо е това, знаят само кукловодите на световната банкова система. 

6.Един нов показател, за който досега казвах, че ще е като комин – отдушник за икономиката, но по- скоро ще излезе най-спекулативния начин за печелене на пари:

-Биткойна расте, като за последните 4 дни се качи с 200 долара и все още никой не го е коментирал по медиите.

Изводът какъв е?

Кризата чука,но все още не е идентифицирана!

Какво ще последва?

Както казах, всичко което пада, ще продължи да пада, защото, при намалена покупателна способност(разбирай криза), логиката е да пада.

Но кризата ще се идентифицира от мнозинството , тогава ще започнат акциите и индексите да падат. Тогава всички ще говорят „криза”, но вярвайте ми, тези които я дерижират, сега правят позиции, от които после ще „пълнят гуши”*.

Какво мога да посъветвам хората, които питат , ами сега какво да правим?

Според мене имате време, все още да направите няколко неща:

-        Ако имате кредити е хубаво да ги махнете, а ако мислите да вземате такива, по- добре е да изчакате и да не вземате.

-        Ако сте решили да запазите парите си и играете на борсите, не трябва да откривате дълги позици през следващите няколко месеца.

-        Ако играете и откривате къси позиции, според мене, златото ще пада поне до 971$, индексите най- малко 25% от сегашните им нива.

-        Най интересен ще бъде Биткойна, бих казал, че банките нистина ще се възползват от него и цената му ще хвърчи, но колко нагоре и докога никой не знае, защото никой не знае и кой го е измислил. Но имам приятел, който е навътре в нещата и казва, че ако банките се възползват от него, може да стигне 50000 $, чудовищна цена....но банките, ако сте разбрали от написаното тука, са истинските чудовища в нашия живот!

-        Не позволявайте тревожните новини да ви погубват живота и всякога бъдете оптимист.

 

*„пълнят гуши”*- любим израз на професиналните трейдъри!

Симеон Коев
23.12.16 година




Гласувай:
6



1. kuschel - Всички излязохме пишман капита...
23.12.2016 19:59
Всички излязохме пишман капиталисти. Първо инфлацията от 94 ми изяде 20 000 лева истински социалистически пари, после през 2009 пенсионен фонд "Родина" ми открадна още 15 000 лева поради "отрицателна доходност". Та така. Да се задавят! Няма да мина покрай банка посмъртно.
цитирай
2. jacomoo - Kuschel
23.12.2016 21:46
Най-после сме на едно мнение. Заради подобни мисли аз написах горното.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jacomoo
Категория: Други
Прочетен: 62745
Постинги: 38
Коментари: 70
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930