Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2018 20:02 - Журналистът Джамал Кашгоги загинал, "тялото е разрушено в саудитското консулство в Истанбул"
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 629 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Журналистът Джамал Кашгоги загинал, "тялото е разрушено в саудитското консулство в Истанбул" https://yournewswire.com/journalist-jamal-khashoggi-murdered-body-dismembered-in-saudi-consulate-in-istanbul/?fbclid=IwAR23rEzlvhkfXvEcn7Ri8AE-mfIKdUokdsaf0O2uNIyrACIUjeKzt5qTk3Q

18 октомври 2018 г. Ниам Харис Новини , Свят 1

image

Според източници от турската сигурност, липсващият журналист Джамал Хъшгоги е бил разкъсан с костен трион, докато е жив в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Както турските, така и западните медии публикуват изтекла информация за това, което властите твърдят, че е аудиозапис, което доказва, че журналистът от "Вашингтон пост" е бит, наркоман и разпусната, преди тялото му да бъде унищожено,

Според източници той е бил убит в рамките на няколко минути, откакто пристигна в сградата на 2 октомври.

Освен това консулството е потвърдено, че е било пребоядисано през двете седмици след инцидента.

Генералният консул на Саудитска Арабия в Истанбул Мохамад ал-Отайби, който беше призован в Турция след предполагаемото изтезание, беше уволнен и разследван днес . По думите му той е записан в страшния аудиоклип и казва: "Направете това навън; ще ми дойде в беда ". Беше му казано" да млъкнеш, ако искаш да живееш, когато се върнеш в Саудитска Арабия ".

RT съобщения: Три минути запис на аудио-визуализацията на Khashoggi, който разкрива, че това, което му се е случило в саудитското консулство, е изтекло в турския всекидневник "Сабах", но книгата все още не го е публикувала. Казват, че са били записани от журналистическата Apple Watch.

Но базираната в Лондон Middle East Eye твърди, че знае какво има на лентата, цитирайки източник. Твърди се, че журналистът е влязъл в проучване, където е бил разкъсан с костен трион, докато е жив. Източникът цитира и предполагаеми свидетели, чуващи писъци, които според твърденията спряха, когато журналистът беше наркоман с неизвестно вещество.

 

Салах Мохамад ал-Тубайги, ръководител на съдебномедицинските доказателства в саудитския отдел за обща сигурност, беше избран, тъй като той може да бъде чут в записа, приканвайки колегите му да слушат музика, докато демонтират тялото на Хашгоги с костен трион.

imageД-р Салах ал-Тубайги, който учи в Университета в Глазгоу през 2004 г., се смята за един от заподозрените в делото

Задачата отнемаше "седем минути", за да завърши. Сабах твърди, че саудитските власти след това се опитали да изтрият записите първо, опитвайки се да отгатнат ПИН на Хъшгоги на часовника, след това да използват пръста на журналиста. Този детайл повдигна подозрения, тъй като Apple Watches няма механизъм за отключване с възможност за отпечатване.

И докато е вярно, че Apple Watch може теоретично да се синхронизира с близкия iPhone, ако устройствата споделят връзка с Bluetooth, Сабах не разясни как се твърди, че записаните записи са излезли от консулството на Саудитска Арабия.

Този запис се казва, че е преразгледан от турските следователи, които досега нито са потвърдили, нито са отричали съществуването си. Годеницата на Хъшгоги, който чакаше извън консулството и евентуално можеше да получи получените аудио файлове, не спомена нищо за записи.

На последно място Харшоги бе влязъл в консулството в Саудитска Арабия на административна поръчка, за да получи документи, които да му позволят да се ожени.

Tubaigy е един от петте заподозрени, засегнати досега от турската полиция, като част от разследването им за изчезването и убийството. Другите се смята, че имат връзки със саудитския принц Мохамед бин Салман.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744130
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031