Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2018 11:01 - Румен Гечев: ДАНС спи
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 404 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image Румен Гечев: ДАНС спи Публикувано на 18.08.2018  в България  

https://bultimes.com/%D0%A0%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%93%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%94%D0%90%D0%9D%D0%A1-%D1%81%D0%BF%D0%B8/

«Блокажът на Търговския регистър може да е умишлен»

Възможно е блокажа на Регистъра да е умишлен. Да припомня, че не ние, а Главният прокурор в своя доклад пред парламентарна комисия, направи извода преди няколко месеца, че сривът на митническата софтуерна система БАЦИС може да е бил умишлен.

 

Това казва депутатът Румен Гечев.

 

Каква е гаранцията, че и сега не става дума за нов подобен опит? Но на този въпрос трябва да отговорят от ДАНС. И ние ще настояваме ръководството на Агенцията да се яви пред Парламента и/или евентуално пред нова, специално създадена комисия, за да ни докладва какво са свършили или не са свършили по въпроса, казва още той пред  Дебати.бг.

 

Те проспаха грабежа на 4 милиарда лева от КТБ. Доста „разсеяни“ са били докато една новосформирана фирмичка почти беше придобила една трета от електроразпределителната система на страната ни, припомня той.

 

И изглежда, че в ДАНС продължават да спят. Защото десетки милиони са откраднати от злополучната застрахователна фирма „Олимпик“. Оказва се възможно и Регистъра да е провален умишлено. Но как така спецовете от ДАНС не са разбрали, че някаква фризьорка на преклонна възраст е „ъпдейтвала“ софтуера на Агенцията по вписванията? И то така, че сега вече две седмици не могат да й оправят бакиите. ДАНС какво наблюдава тогава, прогнозите за времето ли?, пита депутатът.

 

Как да сме спокойни след като една баба под носа им е спечелила обществена поръчка за 3.5 милиона лева. Обърнете внимание, обикновено телефонни измамници ограбват доверчиви баби, а тук баба граби нашите пари като финтира всякакви разузнавателни, аналитични и героични държавни институции. Това звучи по-скоро трагично, отколкото смешно, категоричен е Гечев. / FROG NEWS

ПО ТЕМАТА:

КФН проспала срива на Олимпик

Комисията за финансов надзор (КФН) е проспала срива на застрахователната компания Олимпик от Кипър, в резултат на който около 250 000 автомобила в България остават без Гражданска отговорност и Каско. КФН носи и политическата отговорност, че е допуснала това. Около това становище се обединиха председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров и Борислав Богоев, бивш заместник-председател на КФН, които коментираха случая по БНР.

Напомнете, че КФН е държавният орган с най-високи заплати, чиято шефка взема 20 000 лв. месечно и използва 3 служебни коли, заместници й станаха депутатката от ГЕРБ, известна с това, че чете римското число VII като ВиАйАй и бившият шеф на НАП и неизвестно защо махнат заместник-министър на финансите в този кабинет Бойко Атанасов. Те пък се разписват за около 15 000 лв. месечно с бонусите.

 

Премиерът Бойко Борисов вече разпореди на вицепремиера Томислав Дончев, на финансовия министър Владислав Горанов и на КФН да проучат ситуацията с фалиралия кипърски застраховател. Според Владимир Тодоров трябва да бъде питана КФН колко пъти се е обръщала към регулатора в Кипър. “И въобще обърнала ли се е към кипърския регулатор да каже: Колеги, вашият застраховател тук не плаща, бави, има недостатъчно резерви и т.н. Така че има начини за въздействие.” По думите на Борислав Богоев, “не нещо, а всичко” е било проспано от регулатора в казуса с Олимпик: “И ако регулаторът беше излязъл и беше казал: Внимавайте с тази компания! Ама това било намеса. Няма такова нещо. Сега, какво правим ние? Тичаме след събитията. Нали ролята на този регулатор е преди това да вземе своите мерки и решения. Къде отидоха тези 60 милиона на година от застраховките на българските граждани? Това е изтичане на национален капитал. Кражба на национален капитал. Защото тези пари, не са пари на застрахователя. Това са пари на застрахованите лица и те са елемент на националното богатство”.

По време на работата си в КФН, Богоев е изпратил проверка в българския клон на Олимпик заедно с ДАНС. “Влязохме на проверка, за да им покажем, че тук не могат да си разиграват коня. Написах на техния регулатор: “Вие, ако искате, идвайте с нас на проверка, но аз влизам”. И долетяха със следващия самолет”. КФН има достатъчно правомощия, в това число и да забрани продажба на застраховки, предаде Актуално.

Тодоров изтъкна, че някои от обезщетенията по тази застраховка са нужни веднага заради спешността от лечение на пострадали от катастрофи, но от фалирала компания застраховки едва ли ще се получат. Както се разбра, седемте общински ДКЦ-та и болница Св. Мина в Пловдив са били застраховани във фалиралата Олимпик, съобщи зам.-кметът по здравеопазване Розалин Петков. Представител на Олимпик за Пловдив и Южна България е зам.- председателят на Общинския съвет Пепа Деведжиева от Реформаторския блок.

 

Испания още преди 3 г. спряла Олимпик, бг властта спи или е купена

“Крайният собственик на фалиралата “Олимпик” е Диего Гонзалес Алонсо, през люксембургската фирма Hispakol. През 2015 г. испанската КФН издава забрана на неговия инвестиционен фонд JD Business Capital да извършва финансови услуги. Обявява го за “финансов клекшоп” без ресурс за сериозна финансова дейност. Веднага след това сайтът на фонда на Алонсо изчезва. Но се появява негова застрахователна компания в Кипър. Българската КФН безгрижно му издава лиценз. Алонсо завлича 270 000 души и… адиос…”,пише Биволъ. Напомняме,че многократно 19′ писа за некадърността на шефката на КФН,”подсилена” от депутатката ВиАйАй. Те обаче от ББ2 до ББ3 просто си вдигнаха заплатите и едната месечно взема 20 000 лв.или 100 минимални пенсии,а другата около 15 бона на месец,а не може дори да чете и да прави разлика между букви и цифри. / 19MIN.BG




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39758832
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031